راهنمای خرید انواع سمعک 2017 و موارد کاربرد آنها برای اشخاص دچار کم شنوایی !

همچنین می خوانیم که سمعک های پشت گوشی رنگها و شکل های مختلفی دارند و در بین سمعک های مدل 2017 سمعک های پشت گوشی وجود دارند که بسیار ریز هستند و با سمعک های پشت گوشی رقابت می کنند. در مورد نوع دیگری از سمعک ها به نام سمعک داخل گوشی که نام سمعک نامرئی نیز شناخته می شوند آشنا می شویم . می خوانیم مهمترین مزیت این سمعکها ، نامرئی بودن آنها است.

  1. دوشنبه ۱۷ مهر ۹۶ ساعت ۱۹:۳۰ (۶ سال،۶ ماه قبل)

به گزارش کلینیک شنوایی سنجی سمعک برتر (تلفن تماس: 02122909216) در اصل دو نوع سمعک وجود دارد. ۱- سمعک پشت گوشی ۲- سمعک داخل گوشی. همانطور که افت شنوایی انواع مختلفی دارد، سمعک ها نیز دارای شکل های مختلف هستند. اما همه سمعک ها برای یک فرد مناسب نیستند. عواملی از جمله سن، میزان کم شنوایی، اندازه کانال گوش و حتی مهارت های شما، نوع سمعکی را که شنوایی شناس در نهایت به شما توصیه می کند تحت تاثیر قرار می دهند.

انواع سمعک

 سمعک چیست؟

سَمعَک وسیله‌ای است برای کمک به افرادی که از قدرت شنوایی کامل برخوردار نیستند. سمعک توسط شنوایی شناس تجویز و تنظیم می‌شود. سمعک وسیله‌ای برای تقویت صداها برای افراد دچار کم شنوایی (از حدود ملایم تا عمیق) می‌باشد. سمعک برای افراد دارای شنوایی طبیعی و یا ناشنوایان مناسب نیست. سمعک از سه قسمت اصلی میکروفون، مدار پردازنده و بلندگو (رسیور) تشکیل شده است. البته اجزای دیگری همچون ولوم صدا، کلید برنامه، هوک و... نیز در سمعک‌هایی موجود می‌باشد که جزو ابزار جانبی سمعک به شمار می‌رود. سمعک‌ها را می‌توان از چندین لحاظ طبیق بندی کرد که مهمترین آنها شکل ظاهری و نوع پردازش سمعک می‌باشد. 

اجزای سمعک

سمعک اصواتی را که وارد گوش می شوند را از طریق میکروفن خود دریافت می کند و آنها را مطابق با میزان و نوع افت شنوایی فرد پردازش کرده و سپس صدای پردازش شده و تقویت شده را به داخل گوش هدایت می کند. تمامی این مراحل بطور آنی انجام می گیرد. هر سمعک یک میکروفن ، پردازشگر ، تقویت کننده ، باتری و رسیور دارد.

سمعک پشت گوشی (BTE)

سمعک پشت گوشی ، سمعکی دو تکه است. قسمت میکروفون، رسیور و اجزای الکترونیک در یک قسمت و در پشت گوش قرار می گیرند. و قسمت دیگر قالب گوش است که توسط شنوایی شناس و با توجه فرم گوش بیمار تهیه می شود. در سمعک پشت گوشی، صدا از طریق قالب سفارشی به گوش می رسد. سمعک پشت گوشی برای همه افت های شنوایی کاربرد دارند و تقریبا پرفروش ترین سمعک ها می باشند. این سمعک بهترین سمعک برای کودکان زیر ۶ تا ۷ سال می باشد.

انواع سمعک پشت گوشی (BTE)

مدلهای سمعک پشت گوشی در پشت و بالای لاله گوش قرار می گیرند و با یک لوله به قالب داخل کانال گوش منتقل می گردند. سمعک های پشت گوشی دارای رنگ ، طرح ، اندازه و ویژگیهای متفاوتی هستند . به علاوه این سمعکها از قدرت بالاتری برخوردار هستند . بسیاری از مردم به علت مسائل زیبایی این سمعک ها جزو انتخاب های اول آنها نیست . 

برای حل این مشکل ، امروزه سمعک های پشت گوشی با ظاهر بسیار زیبا و دید کم در دسترس هستند. همانطور که گفتیم این سمعک ها مناسب افت ملایم تا عمیق هستند. به طور کلی میتوان گفت که آنها قوی ترین سمعک ها با طرح ها و رنگهای متفاوت میباشند که به راحتی دیده می شوند. 

  • سمعکهای مینی BTE با لوله بسیار ظریف و کاف سیلیکونی (Ear Tip) 
  • سمعک های گیرنده درون گوش (RITE) و یا گیرنده درون کانال (RIC) 
  • سمعکهای BTE با قالب گوش (Earmold) 

مزایای سمعک پشت گوشی

  • – این نوع سمعک ها برای کم شنوایی شدید نیز قابل استفاده هستند. 
  • – این نوع سمعک ها برای تمامی افراد و در تمامی سنین مورد استفاده قرار می گیرند. 
  • – افرادی که به دلیل تولید بیش از حد جرم گوش نمی توانند از سمعک های داخل گوشی استفاده کنند، می توانند به راحتی از این نوع سمعک ها استفاده کنند. 

معایب سمعک پشت گوشی

  • – انواع سمعک های پشت گوشی قابل دیدن هستند ، کسانی که نمی خواهند دیگران متوجه سمعک آنها شوند، هنگام استفاده از این نوع سمعک ها رنج می برند، زیرا کاملا نمایان است. 

سمعک های داخل گوشی (ITE) :

سمعک های داخل گوشی ، در داخل گوش قرار می گیرند و دیدن آن سختتر است . در اصل مهمترین مزیت انواع سمعک داخل گوشی همین است. انواع سمعک های داخل گوشی ، به صورت سفارشی بر اساس قالب اولیه گرفته شده از گوش بیمار ساخته می شوند. با توجه به رنگ پوست، سمعک های داخل گوشی رنگ بندی های متفاوتی دارند و اندازه آنها از کوچک تا بزرگ است.

انواع سمعک داخل گوشی (ITE) :

  • سمعک های IIC (سمعک نامرئی داخل کانال) 
  • سمعکهای CIC (سمعک کاملا داخل کانال) 
  • سمعک های ITC (سمعک داخل کانال) 
  • سمعک های Low Profile (سمعک داخل گوش Half Shell و Full Shell) 

سمعک نامرئی – داخل گوش

این سمعک ها کوچکترین نوع سمعک ها هستند. در داخل مجرای گوش قرار می گیرند. ویژگی این سمعک ها نامرئی بودن انهاست. سمعکهای نامرئی ، کوچکترین نوع سمعک های داخل گوشی به شمار می آیند که در عمق کانال گوش قرار می گیرند و معمولا برای افت شنوایی ملایم تا متوسط تجویز می شوند. پوسته سمعک نامرئی براساس قالبی که از گوش فرد توسط شنوایی شناسی تهیه می شود، بطور سفارشی برای هر فرد ساخته شده و تمامی اجزای الکترونیکی سمعک، درون این پوسته قرار می گیرد. 

مزایای انواع سمعک نامرئی

می توان گفت که مهمترین مزیت این نوع سمعک ها نامرئی بودن آنها است به گونه ای که دیگران متوجه نمی شوند که فرد از سمعک استفاده می کند. برای خارج کردن سمعک از داخل گوش، زائده ای بسیار کوچک برای این سمعک ها تعبیه شده است که می توان با استفاده از آن سمعک را بیرون کشید.

معایب انواع سمعک نامرئی

  • زودتر خراب شدن: این سمعکها در عمیق ترین قسمت کانال گوش قرار دارند و اجزای الکترونیکی و حساس این سمعک همواره در معرض رطوبت، جرم گوش و حرارت بدن قرار می گیرند و این امر باعث می شود که این نوع از سمعکها، زودتر نیاز به تعمیر پیدا کنند. 
  • پاک کردن سمعک و گوش: فرد در روز نیاز دارد که چند بار سمعک را از گوش خارج کند و آن را از جرم گوش پاک کند و کانال گوش خود را تمیز و خشک کند. 
  • نیاز زودتر به تعویض سمعک: بدلیل کوچکتر بودن سایز باتری سمعک نامرئی ، شارژ بارتی زودتر خالی می شود و تقریبا هر ۴ روز یکبار نیاز به تعویض سمعک می باشد. 
  • محدودیت برای تمامی افت های شنوایی: سمعک نامرئی فقط افت های ملایم و متوسط را می تواند تحت پوشش قرار بدهد. 
  • همچنین برای کودکان نیز تجویز انواع مختلف سمعک نامریی توصیه نمی شود و در مواردی که کانال گوش فرد کوچک بوده و یا مبتلا به بیماریهای عفونی گوش هستند، فرد نمی تواند از این نوع سمعک استفاده کند. 

سمعک نامریی مناسب چه افرادی است ؟

  • افت شنوایی آنها بیشتر از حد متوسط نباشد. 
  • در فرکانسهای پایین ، افت خفیفی داشته باشند. 
  • کانال گوش آنها سالم و جرک گوشی کمی داشته باشند. 
  • کانال گوش نسبتا صاف داشته باشند. (کانال گوش کوچک و مخروطی شکل نداشته باشند.) 
  • سابقه جراحی کانال گوش در این ناحیه نداشته باشند. 
  • کانال گوش آنها با حرکت کردن فک، جابجایی نداشته باشد. 
  • در محیط های شلوغ و پر سروصدا بتوانند با سمعک خوب بشنوند و یا ویژگی نامریی بودن برای آنها مهم تر از این مسئله باشد. 
  • با تعویض باتری سمعک هر ۳ تا ۷ روز یکبار برای آنها سخت نباشد. 
  • با تمیز کردن مداوم سمعک مشکلی نداشته باشند. 


سمعک برتر


آدرس: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از متروی شریعتی، جنب بیمارستان کیان، کوچه مرشدی، ساختمان پزشکان مهرآفرین، پلاک 17، واحد 1 (ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 16 الی 20)
آدرس وب سایت: www.samakbartar.com
اینستاگرام: instagram.com/samakbartar
تلگرام پشتیبانی: samakbartar@
تلفن تماس: 02122909216
موبایل: 09125403032



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...