تا دیر نشده از این 5 بازارچه تاریخی در استانبول دیدن کنید

در میان 5000 لغت فرانسوی که تا قبل از سال 1914 میلادی در زمان امپراطوری عثمانی به زبان ترکی راه یافت، یکی از لغاتی که بیش از همه در میان مردم ترکیه استفاده میشود، واژه پاساژ است.

  1. سه شنبه ۵ تیر ۹۷ ساعت ۱۰:۲۱ (۵ سال،۹ ماه قبل)

این بازارهای سرپوشیده، یک قرن و نیم بعداز ظهور در فرانسه، کم کم حضور خود را در استانبول نیز آغاز کردند. معماری این پاساژهای آمیزهای از معماری ایتالیایی، فرانسوی و عثمانی است. برخلاف بازارهای رایج ترکیه که تنها به یک محصول اختصاص داشتند، این پاساژها همه چیز را یک جا برای خریداران فراهم کردند. با این حال، گسترش سریع مال ها و مجتمع های تجاری در ترکیه، بقای این پاساژهای قدیمی و تاریخی را تهدید می کند. پس بهتر است تا دیر نشده و این پاساژها هنوز پابرجا هستند، حتما سری به آنها بزنید. 

پاساژ چیچک

پاساژ چیچک

این پاساژ را، بانکداری یونانی به نام هریستاکی زوگرافوس افندی، در کنار تیاتر نائوم بنیان نهاد. تیاتر نائوم در سال 1870 در آتش سوخت. نام اصلی پاساژ چیچک، سیته دو پرا بود و این نام هنوز بر روی سردر این پاساژ قابل رویت است. چیچک به زبان ترکی یعنی "گل". این نام را به این خاطر بر روی پاساژ نهادند که روسهای تبعیدی به ترکیه، در این پاساژ سبدهای گل می فروختند.

بعد از بازسازی پاساژ چیچک در سال 1988، رستورانها و بارهای سنتی در ورودی این پاساژ بوجود آمدند و شبهای زیبایی را برای چیچک پاساژ رقم زدند.

معماری این پاساژ، بسیار زیبا و چشم نواز است و تاریخ و معماری اصیل عثمانی رابه خوبی نشان می دهد. احتمالا اگر در آینده این پاساژ بسته شود، به عنوان موزه معماری ترکیه به کار خودش ادامه خواهد داد. پس تا وقت باقیست از این راه با تور استانبول پاساژ دیدن کنید.

 پاساژ هازوپولو

پاساژ هازوپولو

برخلاف دیگر پاساژها که با سقف های بلند شیشه ای پوشیده شده اند، سقف این پاساژ را شاخه های تاک و درختان دیگر پوشانده است. خیابان سنگ فرش شده این پاساژ از خیابان استقلال استانبول شروع می شود و تا خیابان مشروطه که در محله بی اوقلو قرار دارد ادامه میابد. در محوطه اصلی این پاساژ میتوانید چایخانه ها و بارهای سنتی را پیدا کنید. این پاساژ همچنین آب لوله کشی شده آشامیدنی هم دارد که میتوانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید. این پاساژ در سال 1871 توسط یک خانواده یوانی تاسیس شد و بعدها یک نویسنده عثمانی به نام احمد میتات افندی و دیگر ترکها آن را خریداری کردند.

می توانید در این پاساژ بسیار قدیمی، از مغازه های جواهر و عتیقه فروشی و مغازه های کتابهای دست دوم دیدن کنید و تیشرت هایی با تم استانبول را بخرید. در رستوران های سنتی پاساژ هازوپولو میتوانید جکر کبابی را به قیمت خیلی پایین نوش جان کنید و از طعم کباب ها و غذاهای سنتی استانبول لذت ببرید. برای رفتن با هزینه پائین انتخاب یک تور لحظه آخری استانبول را از وب سایت گردشگری لست تورز از دست ندهید

بازارچه فرانسیس

پاساژ فرانسیس

در کنار ساحل کاراکوی، بازارچه فرانسیس حضور قدرتمند تاجران اروپایی را در دوره عثمانی به رخ استانبول آسیایی می کشید. دردوره عثمانی بندر کاراکوی، گلوگاه ورود تاجران و کالاهای اروپایی به آسیا بود و از همین بندر، تاجران و کالاهای آسیایی زیادی نیز به اروپا منتقل می شدند. بازارچه فرانسیس، در سال 1860 تاسیس شد و از دو خیابان تشکیل شده است که به شکل یک صلیب یکدیگر را قطع می کنند. این بازارچه قبل از نوسازی در سال ا992 در حال تخریب کامل بود. طبقه هم کف این بازارچه با کافه ها و رستورانهای گران قیمت و مجلل پر شده است. یکی از این کافه ها، آپس پسج نام دارد که مالک آن یاسین کلندر، کاپیتان سابق کشتی های مسافر بری است. غذاهای مهمی که در این رستوران ها نباید از دست بدهید صبحانه ترکی، غذاهای دریایی و دسری به نام کاداییف هستند. کاداییف تقریبا مثل باقلوای خودمان است. معماری این بازارچه کاملا اروپایی و نئو کلاسیک است و ما را به یاد خیابانها و بازارهای فرانسه و انگلستان میاندازد.

پاساژ آوروپا

پاساژ آوروپا

در نبش خیابان استقلال که یکی از بلوارهای معروف استانبول است، ورودی پاساژ آوروپا قرار دارد. این پاساژ شیشه ای خیلی قابل رویت نیست، به همین دلیل ممکن است به راحتی از دستش بدهید. ولی معماری این پاساژ به تنهایی ارزش این را دارد که یک بار به آن سر بزنید و در راهروهایش گام بر دارید. درون راهروهای این پاساژ، میتوانید بافت آنتیک معماری آن را دریابید و مغازه ها، سرامیک ها، و لامپ های قدیمی آن را نظاره کنید. به این پاساژ قبلا پاساژ آیینه ها می گفتند. زیرا کف راهروهای آن آیینه کاری شده بود. ولی در سال 1870 این پاساژ دچار حریق شد و آیینه ها تماما از بین رفتند و به جایشان سرامیک کار گذاشتند. هنوز روی ردیفی از دیوارها، مجسمه هایی وجود دارند که از زمین تا سقف شیشه ای این پاساژ کشیده شده اند. می توانید از مغازه های این پاساژ قدیمی، پیپ های ترکی و یا خنجرهای عثمانی و بسیاری از یادگاری های ترکیه را برای سوغاتی بردن تهیه کنید.

پاساژ توکاتلیان

پاساژ توکاتلیان

این پاساژ قبلا یک هتل بسیار مجلل به نام هتل توکاتلیان در قسمت اعیان نشین و تاریخی استانبول، یعنی میدان پرا بود که امروزه این میدان را به نام بی اوقلو می شناسیم. مالکان این هتل اشخاص مهمی به نام های لیون تروتسکی و مصطفی کمال بودند ولی بعد از سال 1950 مالکیت این هتل عوض شد ورو به زوال رفت، تا جایی که یک کلیسای ارمنی محلی حاضر شد آن را به قیمت خیلی پایین از صاحبان جدیدش خریداری کند. در ابتدا می خواستند این هتل را به موزه تغییر کاربری دهند ولی بعدا تصمیم گرفته شد که آن رابه یک پاشاژ سرپوشیده تبدیل کنند. این پاساژ به سرعت رونق گرفت و در حال حاضر یکی از معروف ترین پاساژهای سنتی استانبول است. می توانید اوقات خوش و تکرار نشدنی را در چایخانه های پاساژ توکالتیان سپری کنید و غذاهای سنتی خوشمزهای را در رستوران های سنتی آن نوش جان بفرمایید. وقتی درون راهروهای این پاساژ قدم بزنید، هنوز هم میتوانید حال و هوای زیبا و عجیب گذشته آن را حس کنید. این پاساژ هنوز هم با احساس یک هتل از شما میزبانی خواهد کرد. برای انتخاب بهترین تور لحظه آخری استانبول از لست تورز که ارائه دهنده تور لحظه آخری میباشد بازدید کنید .



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...