ایجاد مزاحمت برای بانوان در معابرعمومی چه مجازاتی به همراه دارد؟

  1. شنبه ۱ مرداد ۱ ساعت ۱۲:۱۰ (۱ سال،۹ ماه قبل)

براساس قانون، ایجاد هرگونه مزاحمت خیابانی اعم از لمس قسمتی از بدن،حرف ناسزا یا متلک گفتن، دادن شماره تلفن و اصرار به-گرفتن آن، دنبال کردن خانم ها چه بصورت پیاده و چه در داخل خودرو و امثال این کارها براساس اصل قانون اساسی ماده 619 جرم محسوب میشود و برای آن 74 عدد ضربه شلاق و دو تا شش ماه حبس درنظر گرفته شده است که می‌توان به کمک وکیل کیفری خوب مراحل قضایی آن را پیگیری کرد.

ایجاد مزاحمت برای بانوان به چه معناست؟

براساس ماده 619 قانون مجازات اسلامی تعرض به بانوان و اطفال در ماده، به معنی دست درازی و ایجاد مزاحمت جسمی و روانی تلقی می‌شود؛ بطور کلی به علت آسیب پذیر بودن زنان و اطفال و جریحه دار شدن عفت و نظم عمومی،جرم ایجاد مزاحمت در قانون اسلامی از قبل پیش بینی شده است. همچنین در این ماده منظور از اطفال، طفلی است که از لحاظ شرعی به بلوغ نرسیده است.

 بنابراین قربانیان این جرم طبق این ماده زنان و اطفال هستند و در صورت ایجاد مزاحمت برای مردی در اماکن عمومی ، آقایان مشمول این ماده قرار نمی‌گیرند. برای مشاوره با یک وکیل خوب در این زمینه می توانید از لینک زیر اقدام نمایید.

https://miadedalat.com/criminal-lawyer/

 این ماده در قانون مجازات اسلامی، به امکان صدور قرار بازداشت مجرمان اینگونه از جرائم به صورت موقت نیز پرداخته است که به دنبال آن توقیف احتیاطی یا بازداشت موقت در حقوق کیفری کشور، باعث سلب آزادی از متهم و زندانی شدن آن در تمام یا قسمتی از مراحل تحقیقاتی اولیه و یا پس از ان، توسط مقامات قضایی و وکیل کیفری پرونده میگردد.

شرایط دادرسی جرم ایجاد مزاحمت برای بانوان چیست؟

طبق ماده 104 قانون اساس مجازات اسلامی ایجاد هرگونه مراحمت برای بانوان یک جرم غیرقابل گذشت به حساب می آید و شرط تحقق آن توهینی است که مغایرت با حیثیت و شان قربانی جرم یعنی همان فردی که به او توهین شده است، داشته باشد. دراینجا منظو ر از توهین، حرکات و رفتار مخالف با شئون قربانی است. دراین ماده توهین تنها به معنی توهین لفظی و گفتاری نیست و هرگونه رفتار ناشایست مانند تعقیب کردن یک زن توسط یک مرد را شامل میشود که همین امر خود یکی از موارد ایجاد مزاحمت برای بانوان میباشد.

جرایم غیرقابل بازگشت به جرم هایی گفته می‌شود که برای پیگیری و تعقیب شکایت نیازی به شاکی خصوصی نیست و چنانچه شاکی یا قربانی رضایت دهد، مراجع قضایی و وکیل کیفری پرونده امر تعقیب و محاکمه و اجرای حکم را متوقف نخواهند کرد و به پیگیری مراحل قضایی و قانونی آن حکم می‌پردازند. از آنجایی که این امر در حیطه تخصصی وکیل کیفری در تهران است، توصیه می‌کنیم حتماً با یک وکیل کیفری خوب ارتباط برقرار کنید.

 درصورت وقوع جرم توهین، به منظور پیگیری جرم و مجازات کسی که توهین کرده است می‌توان با مراجعه به دادسرای محلی که در آن جرم صورت گرفته و با کمک وکیل کیفری و به همراه داشتن دلالیل کافی برای اثبات آن از جمله شهادت شاهدان، جرم را اثبات و متهم را تحت مجازات قانونی قرار داد.

منظو ر از ایجاد مزاحمت در امکان عمومی، مکان ‌هاییست که متعلق به مردم است و رفت وآمد عموم مردم در آن اماکن بصورت کاملا آزاد و بدون کسب مجوز است. معابر، خیابان ها، پارک ها وپیاده رو ها... نمونه ای از امکان عمومی میباشند.


مراحل قضایی شکایت از مجرم

اثبات این جرم دراکثر مواقع کار نسبتاً دشواری است و به همین علت بسیاری از افرادی که قربانی این جرم شناخته شده اند، از شکایت و پیگیری مراحل قانونی آن منصرف می‌شوند. برای رسیدگی به این جرم ابتدا با مراجعه به دادسرای قضایی یا کلانتری محل وقوع جرم، و نوشتن شکایت بصورت کتبی توسط قربانی،و ارسال پرونده مربوطه به دادگاه کیفری، شکایت توسط مراجع قضایی پرونده تحت بررسی قرارخواهد گرفت. البته به کمک وکیل کیفری در تهران سرعت این مراحل بسیار بیشتر خواهد بود.

درصورتی که شدت و نوع جرم به طوری است که قربانی قصد پیگیری آن را دارد باید موارد و اقدامات زیر را برای اثبات جرم مزاحمت در مراحل قانونی درنظر گرفت:

• شهادت شاهدانی که در محل وقوع جرم حضور داشته اند

• ثبت جرم به کمک فیلم یا دوربین مدار بسته

• مراجعه ومطلع کردن نیروی انتظامی

• ثبت شماره پلاک وسایل نقلیه مجرم اعم از خودرو و موتورسیکلت

ارکان جرم مزاحمت برای بانوان در اماکن و معابرعمومی چیست؟

ارکان جرم ایجاد مزاحمت برای بانوان شامل سه رکن مهم و اساسی مادی، قانونی و معنوی است که درزیر به تعاریف هریک از آنها پرداخته ایم.

1. رکن مادی: رکن مادی جرم ایجاد مزاحمت شامل تمام افعالی میشود که سبب خدشه دارشدن و سلب آزادی و حقوق بانوان می‌گردد مانند مواردی ازقبیل دنبال کردن و زیرنظرگرفتن یک زن و متلک گفتن به او در اماکن عمومی و در حضور مردم

2. رکن قانونی: رکن قانونی جرم مزاحمت شامل جرم انگاری و تصویب ماده 619 قانون مجازات اسلامی میباشد که در قبل به بررسی این ماده پرداخته ایم.

3. رکن معنوی: چنانچه جرم مادی اثبات شود رکن معنوی صورت میگیرد و متهم در صورتی که به شکایتی که از او شده است اعتراض داشته باشد و یا بیان کند که سوء نیت نداشته است و یا بطوری ادعا کند که در لحظه وقوع جرم دارای عدم قوه عقل و عدم هوشیاری بوده است باید آن را به اثبات رسانده و درصورت عدم آن مجرم به عمل می آید.

بنابراین این جرم می‌تواند ابعاد گسترده‌ای داشته باشد؛ در صورتی که شاکی این جرم هستید یا به عنوان متهم شناخته شده‌اید، توصیه می‌کنیم با اختیار کردن یک وکیل کیفری در تهران پرونده را به سمت خود باز گردانید.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...