مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی

مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی، جرم تهدید به منتشر کردن اسکرین شات و چت + مشاوره حقوقی با بهترین وکیل شیراز حامد اسکندری

  1. دوشنبه ۱۴ آذر ۱ ساعت ۱۰:۴۴ (۱ سال،۴ ماه قبل)

انتشار چت در فضای مجازی یکی از رایج ترین جرایمی است که در عرصه های الکترونیکی و مجازی صورت می گیرد. در سال های اخیر قوانین بسیاری برای رسیدگی به این دسته از جرایم وضع شده اند. آگاهی از این قوانین به شما کمک می کند که در این زمینه آگاهانه تر عمل کرده و اطلاعات خود را تکمیل کنید. رشد روزافزون شبکه های مجازی و ارتباطات مجازی، وقوع چنین جرایمی را افزایش می دهد. اگرچه این روش های ارتباطی جدید برای مردم امروز مخاطراتی نیز به همراه دارند، اما مزایای استفاده از این روش ها در راستای برقراری ارتباط بدون محدودیت با همه افراد زندگی مردم امروز را ساده تر می کند.

مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی

مواد قانونی مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی

برای انتشار این اطلاعات خصوصی در صفحات مجازی تلگرام، اینستاگرام و.... اغلب پلیس فتا وارد عمل شده و بررسی هایی را انجام می دهد. سپس گزارشات مربوطه در پرونده افراد ثبت شده و بر اساس مواد قانونی موجود تصمیم گیری های مربوطه در مجامع قانونی ذی صلاح انجام می گیرند. برخی از این مواد قانونی را در زیر مشاهده می کنید:

ماده قانونی 669

ماده قانون 669 در قانون مجازات اسلامی این قبیل مشکلات را به کلی بررسی کرده و جرایم و مجازات مربوط به آن ها را تعیین می کند. در این ماده قانونی هر گونه تهدید برای انتشار عکس چت های خصوصی جرم محسوب شده و پیگردهای قانونی را برای افراد به همراه دارد. جزای این جرایم اغلب شلاق و حبس است. برای این جرایم تا 74 ضربه شلاق و از 2 ماه تا 2 سال حبس در نظر گرفته می شود. هر گونه تهدید مبنی بر پخش و انتشار فایل های صوتی، تصویری و نوشتاری در ایمیل، تلگرام، فیس بوک و... چنین جزایی را برای افراد خاطی به همراه خواهد داشت.

ماده قانونی 745

در بخش دوم ماده قانونی 745 مورد توجه قرار می گیرد که در زمینه این جرایم نکات مهمی را بیان می کند. در این ماده قانونی به جرایم مربوط به سامانه های مخابراتی و رایانه ای اشاره می شود. در صورتی که فردی، مردم را برای انتشار عکس و فیلم های خصوصی، چت و اسکرین شات های مربوط به آن و... تهدید کند و یا این داده ها را در اختیار دیگران قرار دهد، مرتکب به جرم هتک حرمت شده و مجرم شناخته می شود. مجازات نقدی تعیین شده برای این جرایم بین 20 تا 50 میلیون ریال است. در مواردی مجازات حبس نیز برای این دسته خاطیان در نظر گرفته می شود.

مجازات تهدید و انتشار چت در فضای مجازی

مجازات این قبیل جرایم بسته به نوع جرم متفاوت است. در صورتی که فرد فقط تهدید به انتشار اطلاعات خصوصی افراد کند، بدون شک مجازات او بسیار کمتر در نظر گرفته می شود. در این زمینه از ماده قانونی 669 برای تعیین جریمه این فرد استفاده می شود. اما در صورتی که فرد علاوه بر تهدید به انتشار، این اطلاعات و داده های خصوصی را در فضای مجازی منتشر کند، بدون شک مجازات سنگین تری در انتظار او خواهد بود. در این صورت جزای نقدی، حبس و شلاق به صورت همزمان برای فرد در نظر گرفته می شود و شدت این مجازات ها با در نظر گرفتن میزان جرایم صورت گرفته تغییر می کند. مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی و تهدید آن، با در نظر گرفتن هر دو ماده قانونی مربوط به جرایم سایبری و الکترونیکی اعمال می شود.

مجازات انتشار چت در فضای مجازی

شرایط مجازت انتشار چت در فضای مجازی

برای تعیین مجازات در صورت وقوع هر یک از جرایم یاد شده در نظر گرفتن شرایط مربوط به هر یک از آن ها نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شرایط تهدید در صورتی شامل مجازات می شود که فرد تهدید کننده سواد رسانه ای داشته باشد و دسترسی او به اینترنت و فضای مجازی تایید شود. همچنین فرد تهدید شونده باید عکس و فیلم خصوصی از خود داشته باشد تا وضعیت تهدید قابل عملی شدن شود. در غیر این صورت برای تهدید صورت گرفته جرم انگاری نخواهد شد.

در مورد بعدی به ایجاد هراس از تهدید اشاره می شود. تهدید کردن یک مسئله نسبی است. اما در صورتی که این تهدید منجر به ایجاد هراس در فرد یا افراد تهدید شونده شود، جرم در نظر گرفته شده و برای آن مجازاتی تعیین خواهد شد. در صورتی که تهدید شونده و تهدید کننده، چنین شرایطی نداشته باشند، مجازات انتشار چت خصوصی اعمال و اجرا نخواهد شد.

به نقل از سایت رستا نیوز : در قانون کشور ما مجازات تهدید به پخش عکس و یا عمل انتشار آن نیز در نظر گرفته شده است. در گذشته، مردم با استفاده از سی دی، بلوتوث و... این اعمال مجرمانه را در رابطه با عکس و فیلم خصوصی دیگران انجام می دادند؛ اما امروزه مجرمین پا را فراتر از حد انتظار گذاشته و از شبکه های وسیع اینترنتی برای انتشار این تصاویر استفاده می کنند.

ارائه مدارک تهدید به انتشار

مجازات انتشار چت خصوصی در فضای مجازی و تهدید برای نشر این موارد با ارائه مستندات و مدارک موثق به دادگاه مربوط به پرونده تعیین می شود. در صورتی که این مدارک به دادگاه مورد نظر ارجاع داده نشوند، چیزی اثبات نشده و در نتیجه مجازاتی نیز اعمال نخواهد شد. افراد پس از مواجهه با شرایط تهدید اغلب دست و پای خود را گم کرده و بسیاری از پیام های تهدید آمیز را پاک می کنند.

این عمل بسیار اشتباه است و به منزله پاک کردن اسناد و مدارک جرم صورت گرفته می باشد. شما باید پس از برخورد با چنین اتفاقاتی کلیه مدارک و تصاویر را جمع آوری کرده و ذخیره سازی نمایید. در این صورت دستگاه قضایی بسیار جدی عمل می کند و پیگیری های لازم را در راستای رسیدگی به این پرونده انجام می دهد. در زمینه پرونده های حقوقی انتشار اسکرین شات و چت خصوصی، استفاده از اطلاعات وکلای کاردان و حرفه ای این عرصه نیز تاثیر مهمی بر جای می گذارد و نتیجه پرونده را به نفع شما تعیین می کند.

انتشار چت در فضای مجازی

نکات مهم برای پیشگیری از جرایم انتشار چت و عکس خصوصی

انتشار اطلاعات و داده های خصوصی، زیان های جبران ناپذیری در زندگی افراد به وجود می آورد. بسیاری از کسانی که در معرض چنین آسیب هایی قرار می گیرند، بانوان هستند. برخی از تهدیدهای انجام شده در این زمینه، با استفاده از عکس پروفایل تلگرام، واتس آپ و... افراد است. به همین خاطر توصیه می کنیم، در انتخاب تصاویر مورد استفاده برای این صفحات مجازی دقت داشته باشید.

در صورتی که افراد از پروفایل تلگرام شما استفاده کرده و از این طریق شما را تهدید کنند، باز هم مجازات انتشار و تهدید به این عمل برای او در نظر گرفته می شود. به طور کلی هر گونه تهدید به انتشار اطلاعات به گونه ای که موجب هتک حرمت و هیثیت شخصی شود، جرم محسوب شده و در دسته جرایم انتشار اطلاعات خصوصی رسیدگی خواهد شد. در قانون کشور ما تعریف مشخصی برای نوع اطلاعات وجود ندارد. به همین خاطر این تهدیدات شامل موارد مختلفی می شوند.

جمع بندی

در این گزارش در رابطه با جزای انتشار اسکرین شات و چت خصوصی اطلاعاتی را بررسی کردیم. هر یک از این جرایم در سال های اخیر قربانیان بسیاری را در سر تا سر کشور هدف قرار داده اند و مخاطراتی را برای آن ها به وجود آورده اند. از این رو رسیدگی به این پرونده ها با استفاده از قوانین تعیین شده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هر یک از قوانین تعیین شده در این عرصه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و تعیین کننده عواقب این قبیل جرایم می باشند. در این خصوص به نوع اطلاعات منتشر شده، میزان و شدت جرم مورد نظر و... توجه می شود و با توجه به این مولفه ها جزای نقدی، حبس یا شلاق مورد نظر مشخص می گردد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید با یک وکیل حرفه ای مشورت داشته باشید. حامد اسکندری وکیل پایه یک دادگستری شیراز آماده ارائه انواع خدمات در این حوزه به شما می باشد.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...