با گیاه رزماری بیشتر آشنا شوید! (خواص، مضرات و ترکیبات)

  1. یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹ ساعت ۱۰:۱۰ (۴ سال،۳ ماه قبل)
رزماری
به گزارش نوداد (سکوی اجتماعی خبر)

ترکیبات شیمیایی و مواد معدنی

  • سالیسیلات
  • فلاوونوئیدها
  • ویتامین C
  • تیامین B1
  • ریبوفلاوین B2
  • نیاسین B3
  • پانتوتنیک اسید B5
  • ویتامین B6
  • فولات B9
  • آهن
  • روی
  • مس
  • منگنز

خواص درمانی رزماری

1- بهبود عملکرد مغز

طی تحقیقات انجام شده رزماری یک محرک شناختی است. محرک‌های شناختی عموماً برای افزایش حافظه و عملکرد مغز مؤثر هستند. بهبود عملکرد مغز تأثیر مثبتی روی کاهش احتمال بروز بیماری‌های مربوط به اختلالات عصبی و کاهش عملکرد مغز همانند آلزایمر دارد. به این ترتیب می‌توان به خواص رزماری پیشگیری کننده از آلزایمر را نیز اضافه کرد. رزماری حافظه را تقویت می کند و به افزایش هوش و تمرکز کمک می کند.

2-کاهش استرس

عطر رزماری به تنهایی با بهبود خلق و خوی انسان، پاکسازی ذهن، و کاهش استرس در افرادی که مبتلا به اضطراب و استرس مزمن ناشی از عدم تعادل هورمونی پیوند خورده است. هنگامی که این گیاه مصرف می شود یا به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد می تواند آثاری مشابه داشته باشد.

3- تقویت سیستم ایمنی بدن

اجزا فعال موجود در رزماری آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد سرطان زاهای طبیعی هستند. رزماری حاوی مقدار قابل توجهی از ترکیباتآنتی اکسیدانی قدرتمندی است که از آن جمله می توان به رزمارینیک اسید، کافئیک اسید، بتولیک اسید، و کارنوسول اشاره کرد. بر همین اساس، رزماری می تواند تهاجمی سه جانبه علیه بسیاری از بیماری ها و عوامل بیماری زا که سیستم ایمنی بدن را تهدید می کنند و یا به یکپارچگی بدن آسیب وارد می کنند را شکل دهد.

رزماری

4- خواص ضد باکتریایی

باکتری اچ.پیلوری یک پاتوژن یا عامل بیماری زا شایع و بسیار خطرناک است که می تواند به بروز زخم معده منجر شود، اما مشخص شده است مصرف رزماری به جلوگیری از رشد آن کمک می کند. همچنین، رزماری با جلوگیری از عفونت استاف که هر ساله هزاران نفر را به کام مرگ می کشد، مرتبط است.

5-بهبود عملکرد معده

رزماری دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و برای درمان عفونت باکتریایی معده و زخم معده که توسط هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود، مفید است.علاوه بر این رزماری در طب سنتی برای درمان ناراحتی معده، یبوست، نفخ و اسهال استفاده می شود.

رزماری می‌تواند ترشح صفرا در معده را بهبود دهد. از سوی دیگر خواص ضد میکروبی رزماری، عوامل بیماری‌زا منتقل شده به همراه غذا را نابود می‌کند. به این ترتیب شما با خوردن رزماری به مقدار زیادی از عملکرد بهتر سیستم گوارشی خود مطمئن خواهید شد.

از دیگر مزایای مصرف رزماری این خواهد بود که اشتهای شما بهبود پیدا می‌کند. سوء هاضمه از جمله مشکلاتی است که می‌تواند قوای ایمنی بدن را کاهش دهد. بنابراین با مصرف کردن رزماری از دو طریق به تقویت قوای ایمنی خود کمک خواهید کرد.

6- رزماری در جلوگیری از سرطان

بر اساس مطالعاتی معتبر که در سال 2015 منتشر شد، عصاره ی رزماری در درمان سرطان بسیار موثر است. منگنز، کارنوسول، رزمارینیک اسید، کارنوسیک اسید و دیگر مواد موجود در رزماری خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد تورمی و ضد سرطانی دارد. این مواد سلول های سرطانی را می کشند. رزماری در درمان سرطان خون، سینه، پروستات، کبد، شش و روده ی بزرگ موثر است.

7- سلامت دندان

رزماری به عنوان یک عامل ضد باکتری طبیعی در قالب یک خوشبو کننده نفس کاربرد دارد و همچنین سلامت دهان و دندان شما را بهبود می بخشد. شما می توانید برگ های رزماری را در آب داغ ریخته و سپس این مخلوط را در دهان خود غرغره کنید تا افزون بر نابودی باکتری ها، نفسی تازه و خوشبو را تجربه کنید.

8- خون سازی و بهبود جریان خون

رزماری به عنوان یک محرک برای بدن عمل می کند و تولید گلبول های قرمز و جریان خون را تقویت می کند. این شرایط به اکسیژن رسانی بهتر به اندام ها و مناطق حیاتی بدن کمک می کند و از عملکرد روان و کارآمد فعالیت های متابولیک در این مناطق اطمینان حاصل می شود. افزون بر این، حرکت مواد مغذی به سوی سلول هایی که نیازمند ترمیم هستند، تحریک می شود. بخصوص برای درمان کم خونی کودکان موثر است.

9-سلامت قلب و مغز

قلب و سیستم عروق بخش مهمی از بدن شما را تشکیل می‌دهند که عملکرد نامناسب آن عوارض خطرناکی از جمله سکته‌های مغزی و قلبی را می‌تواند بروز دهد. رزماری به عنوان گیاه دارویی دارای انواع آنتی اکسیدان ها و ترکیبات معدنی است.

وجود ترکیبات معدنی به عروق شما کمک خواهد کرد تا در برابر افزایش فشار خون مقاومت بهتری داشته باشند. آنتی اکسیدان های مختلف رزماری از سوی دیگر، اکسایش کلسترول مضر در بدن را کاهش می‌دهد. به این صورت عروق شما از وجود چربی‌های داخل رگ‌ها به مقدار زیادی خلاص خواهد شد.


10-تسکین درد میگرن

رزماری صدها سال است که به صورت موضعی در قالب خمیر یا مرهم روی بخش دردناک بدن استفاده می شود. هنگامی که به صورت خوراکی مصرف شود، رزماری به عنوان یک مسکن درد برای نقاطی که دسترسی به آنها دشوارتر است مانند سر و دردهای ناشی از یک بیماری به کار گرفته می شود.


منبع: سالم زیبا