نحوه ثبت شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس با نیک پارس

  1. دوشنبه ۱۴ آبان ۳ ساعت ۱۲:۰۸ (۴ هفته،۱ روز قبل)
نیک پارس
به گزارش نوداد (سکوی اجتماعی خبر)

بر اساس ماده 195 قانون تجارت، ثبت شرکت اولین اقدامی است که تمام شرکت‌ها برای به رسمیت شناخته‌شدن و قانونی بودن کسب‌وکار خود انجام می‌دهند. بعد از به ثبت رسیدن شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس می‌توان فعالیت شرکت را به‌صورت قانونی آغاز کرد و از مزایای آن بهره‌مند شد. باتوجه به اینکه امور ثبتی و اخذ جواز کسب و اخذ جواز تاسیس فرایندهای وقت‌گیر و پرچالشی هستند، مدیران شرکت‌ها می‌توانند برای سرعت بخشیدن به روند انجام این امور، از خدمات حقوقی موسسه‌های حقوقی معتبری همچون نیک پارس استفاده کنند. در این مطلب قصد داریم درباره ثبت انواع شرکت و دریافت جواز کسب و تاسیس برای آن‌ها صحبت کنیم.

چرا قبل از اخذ جواز کسب و تاسیس حتما باید برای ثبت قانونی شرکت اقدام کرد؟

به‌طور کلی شرکت‌ها به دو گروه تجاری و مدنی تقسیم‌بندی می‌شوند. فعالیت انواع شرکت‌های تجاری شامل شرکت‌ سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیرسهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی، شرکت تعاونی تولید و مصرف طبق قوانین تجاری و برای جذب سود و منفعت اقتصادی انجام می‌شود و سود حاصل از فعالیت‌ این شرکت‌ها بین اعضای آن‌ها تقسیم می‌شود.

این شرکت‌ها تنها در صورتی می‌توانند برای اخذ جواز اقدام کنند که به شکل قانونی، پروسه ثبت شرکت را طی کرده باشند. در غیر این‌صورت نمی‌توانند برای اخذ جواز کسب و تاسیس از وزارت صمت یا جهاد کشاورزی اقدام کنند و فعالیت آن‌ها کاملا غیرقانونی خواهد بود. علاوه‌بر این از مزایایی مانند فعالیت رسمی و قانونی، ایمن شدن اموال شخصی هر یک از سهامداران در مقابل خطرات ورشکستگی و مطالبات طلبکاران شرکت، کسب اعتبار برای کسب‌‌وکار در جامعه، امکان دریافت وام و تسهیلات بانکی از مؤسسات و بانک‌های داخلی و خارجی، مشخص بودن حق‌ و حقوق هر یک از شرکای شرکت در قانون، امکان شرکت در مزایده‌ها و مناقصه‌های دولتی و خصوصی، استخدام نیروهای باتجربه و زبده، ایجاد ارزش‌افزوده و حسن شهرت با بالا رفتن سابقه فعالیت شرکت، جلوگیری از اختلاف بین شرکا و ... نیز محروم خواهند شد.

آشنایی با مدارک مورد نیاز و مراحل ثبت شرکت در ایران

شرکت‌ها با آماده کردن مدارکی شامل دو برگ اظهارنامه، دو جلد اساسنامه، دو نسخه صورت‌جلسه، کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه هیات مدیران، بازرسان و سهامداران شرکت، گواهی پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه شرکت در حساب بانکی شرکت تاسیس‌شده، اصل سند مالکیت شرکت، گواهی عدم سوءپیشینه هیات مدیران، بازرسان و سهامداران شرکت، اقرارنامه اعضای شرکت، امضای وکالتنامه توسط وکیل پایه یک دادگستری و اصل قیم‌نامه اعضای شرکت می‌توانند به سامانه http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنند و به‌صورت آنلاین برای ثبت کردن شرکت به‌عنوان پیش‌نیاز اخذ جواز کسب و تاسیس اقدام کنند.

برای تسریع روند درخواست آنلاین ثبت یک شرکت می‌توان از خدمات موسسه حقوقی نیک پارس و کارشناسان مجرب آن کمک گرفت؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که باتوجه به نوع شرکت، ممکن است که بین مدارک مورد نیاز برای ثبت هر یک با شرکت‌های دیگر تفاوت‌های جزئی وجود داشته باشد؛ اما ما سعی کردیم که مدارک عمومی را معرفی کنیم. برای آگاهی با مدارک اختصاصی هر شرکت از مشاوره رایگان نیک پارس بهره‌مند شوید.

مراحل ثبت انواع شرکت در ایران نیز به شرح زیر است:

  • انتخاب نوع از بین انواع مختلف شرکت‌های تجاری

  • انتخاب شرکا و سهامداران شرکت

  • تعیین کردن مقدار سرمایه و آورده سهامداران

  • انتخاب موضوع فعالیت شرکت

  • انتخاب نام مناسب برای شرکت

  • آماده کردن مدارک مورد نیاز و امضای آن‌ها

  • ارسال تمام مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها

  • پرداخت هزینه‌های قانونی و دریافت آگهی تاسیس جهت منتشر کردن آن در روزنامه رسمی

شرکت‌ها بعد از اتمام پروسه اینترنتی ثبت از طریق تکمیل فرم ثبت‌نام و بارگذاری مدارک در سامانه، وارد مرحله اخذ جواز کسب و تاسیس می‌شوند. بعد از اخذ جواز، فعالیت رسمی و قانونی شرکت آغاز خواهد شد.

آشنایی با نحوه اخذ مجوز کسب و مدارک مورد نیاز آن

تمام شرکت‌ها و کسب‌وکارهایی که قصد انجام فعالیت‌های تجاری را دارند، باید برای دریافت انواع مجوز کسب، شامل جواز کسب توزیعی، جواز کسب تولیدی، جواز کسب فنی و جواز کسب خدماتی اقدام کنند. با اخذ جواز کسب می‌توان فعالیت شرکت را به‌صورت قانونی آغاز کرد و از مزایایی مانند امکان دریافت تسهیلات بانکی، دریافت بیمه‌های اجتماعی، شرکت در مزایده‌های دولتی، واردات و صادرات کالا، دریافت پروانه ساخت، خدمات شهرداری، ثبت برند و علامت تجاری برای محصولات و خدمات بهره‌مند شد. برای دریافت این مجوز ابتدا باید وارد درگاه ملی مجوزهای کشور https://mojavez.ir شده و مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • کلیک روی گزینه ثبت‌نام

  • وارد کردن اطلاعات درخواستی و کد امنیتی و کلیک روی گزینه ثبت‌نام

  • دریافت نام کاربری و کلمه عبور از طریق پیامک

  • وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور و کلیک روی گزینه ورود

  • کلیک روی گزینه ثبت و پیگیری مجوز

  • کلیک روی گزینه ثبت درخواست مجوز کسب

  • مشخص کردن نوع پروانه کسب

  • کلیک روی گزینه ثبت موقت یا نهایی و به نمایش درآمدن کد رهگیری

مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه کسب برای شرکت‌ها عبارت‌اند از: عکس پرسنلی فرد متقاضی، تصویر کارت ملی و شناسنامه، تصویر سند مالکیت یا اجاره‌نامه به نام متقاضی، طرح و لوگوی شرکت مورد نظر، تصویر آگهی ثبت در روزنامه، تصویر مصوبه هئیت مدیره به نام مدیر عامل شرکت یا یکی از افراد صاحب امضا. برای تسریع روند اخذ جواز کسب و تاسیس می‌توانید از خدمات موسسه نیک پارس استفاده کنید.

آشنایی با نحوه اخذ جواز تاسیس برای شرکت، مدارک مورد نیاز و مزایای آن

تمام شرکت‌هایی که قصد دارند فعالیت‌های تجاری خود را به‌صورت قانونی شروع کنند، علاوه‌بر ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و اخذ جواز کسب، باید دارای جواز تاسیس نیز باشند. این جواز توسط وزارت صمت یا صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود. مدارک مورد نیاز برای دریافت جواز تاسیس عبارت‌اند از: کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی، کارت پایان خدمت برای متقاضیان مرد و ارائه مجوز لازم برای شرکت‌های تولیدی. علاوه‌بر مدارک نامبرده، ارائه مدارکی شامل تکمیل فرم پرسشنامه یا طرح توجیهی و اطلاعات محصول تولیدی برای شخص حقیقی و ارائه مدارکی شامل اساسنامه و کپی روزنامه رسمی تاسیس شرکت برای شخص حقوقی لازم است.

تمام شرکت‌ها برای ثبت درخواست اخذ این مجوز نیز لازم است که به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنند و باتوجه به واحد تولیدی، درخواست خود را به ثبت برسانند. جواز تاسیس معمولا به مدت یک سال اعتبار دارد. برای تمدید اعتبار این جواز، بازرسی و تایید فعالیت شرکت توسط کارشناسان مربوطه لازم است. از مهم‌ترین مزایای داشتن جواز تاسیس می‌توان به مواردی مانند امکان دریافت اقساطی زمین با نرخ دولتی در شهرک‌های صنعتی، امکان ثبت برند شرکت به زبان فارسی، امکان دریافت تسهیلات بانکی و وام‌های بلندمدت با بهره کم و استراحت یک ساله، معافیت مالیاتی، جذب سرمایه‌گذارهای خارجی برای همکاری و ... اشاره کرد.

مراحل ثبت کردن شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس شرکت خود را به نیک پارس بسپارید

در این مطلب راجع‌به اهمیت و لزوم ثبت شدن قانونی شرکت برای اخذ جواز کسب و تاسیس صحبت کردیم و شما را با نحوه اخذ جواز کسب و اخذ جواز تاسیس، مدارک مورد نیاز و مزایای هر یک از آن‌ها آشنا کردیم. اگر قصد دارید پروسه ثبت قانونی شرکت و اخذ جوازهای کسب و تاسیس شرکت خود را تسریع کنید، از خدمات باکیفیت موسسه حقوقی نیک پارس کمک بگیرید. این موسسه به شرکت‌های مختلف خدمات بسیار ارزنده‌ای مانند ثبت کردن شرکت، ثبت برند، اخذ مجوزهای کسب، تاسیس و اخذ رتبه نیک پارس ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات تکمیلی و دریافت مشاوره رایگان از کارشناسان حرفه‌ای فعال در این حوزه به سایت موسسه حقوقی نیک پارس https://nikepars.com/ مراجعه کنید.