آشنایی با مفهوم پی بی ان در سئوی وب سایت

پی بی ان چیست؟

  1. دوشنبه ۲ اسفند ۰ ساعت ۱۲:۰۲ (۲ سال،۲ ماه قبل)

پی بی ان چیست؟

یکی از اصلی ترین عواملی که می تواند بر روی رتبه بندی نتایج گوگل اثر بگذارد، تعداد و کیفیت لینک های ورودی به سایت است. اما باید توجه داشته باشید که در صورتی که از این نوع روش استفاده اشتباه شود، ممکن است توسط گوگل جریمه شده و جایگاه فعلی سایت از دست برود. 
PBN ( Private Backlink Network ) به مجموعه ای از سایت ها و وبلاگ ها گفته می شود که برای لینک سازی و تقویت سایت اصلی ما ایجاد شده اند.

اما چه زمانی در سئو سایت باید از PBN استفاده کرد؟

PBN را می توان نوعی از مزرعه لینک تعریف کرد. شاید برایتان جالب باشد که مطرح شدن مزرعه لینک برای اولین بار به سال ۱۹۹۹ باز می گردد. هدف مزرعه لینک در آن زمان ساخت مجموعه ای از سایت های مرتبط بود که همگی به یک سایت خاص لینک دهی می کردند. 

دوره آموزش pbn
البته در گذشته الگوریتم گوگل مثل امروز هوشمند نبود و تمامی سایت ها برای ارتقای رتبه بندی خود نیازمند لینک ها بودند و این نیاز به قدری زیاد بود که از سمت گوگل فاکتوری به نام PAGE RANK برای سایت ها ایجاد شد که تعیین این فاکتور به صورت مستقیم بر اساس تعداد و کیفیت لینک های ورودی بود. به این ترتیب سایت های مختلفی به وجود آمدند که با روش های گوناگون برای سایت ها لینک سازی کرده و اینگونه کسب درآمد می کردند. از جمله این روش های تاثیرگذار می توان به سه مورد زیر اشاره کرد: 

  •  روش ثبت در سایت های دایرکتوری
  •  روش تبادل لینک دو طرفه
  •  روش تبادل لینک سه طرفه

اما پس از گذشت زمان، استفاده از این روش آن چنان زیاد شد که تمامی مزرعه ها از لینک های پراکنده و نامرتبط پرشد. در این میان الگوریتم گوگل نیز پیشرفت کرد و دیگر ارزشی برای این گونه لینک ها قائل نبود.  در این زمان بود که ساخت مزرعه شخصی لینک PBN به وجود آمد. در گذر زمان پی بی ان های مختلفی رایج شدند که هر کدام پس از مدتی ارزش اولیه خود را از دست می دادند. در یکی از این روش ها دامنه ها جایگزین وبلاگ ها شده و با کم شدن ارزش وبلاگ ها و قیمت پایین دامنه ها می شد به راحتی سرویس هاست رایگان یا اشتراکی را برای راه اندازی یک سایت به کار انداخت. 
به طور کلی گوگل همواره در تلاش است تا با ارتقای الگوریتم های خود و معرفی الگوریتم های تازه همچون الگوریتم پنگوئن با پی بی ان مقابله کند. از همین رو به مرور استفاده از PBN ها ریسک زیادی پیدا کرد و از آن جایی که گوگل به سرعت به شناسایی سایت ها پرداخته و جریمه های سنگینی برای آن ها در نظر می گیرد، سئوکاران اندکی از این روش برای ارتقای رتبه سایت خود استفاده می کنند. 

مزایای استفاده از PBN چیست؟ 

کنترل دقیق بر روی منابع لینک سازی 

در این روش چنانچه تمامی سایت هایی که به سایت شما لینک می دهند تحت نظارت خودتان باشند، هیچ گونه مشکلی با سایت های رقیب نخواهید داشت و کیفیت و اعتبار سایت خود را حفظ خواهید کرد. حتی اگر بخواهیم بدترین شرایط را در نظر بگیریم، یعنی زمانی که سایت شما توسط گوگل جریمه شود، به دلیل اینکه تمامی سایت متعلق به خودتان است می توانید لینک های کم ارزش را حذف کنید. 

استفاده از دامنه های معتبر و آزاد 

با استفاده از این روش دیگر تمرکز خود را بر روی سایت های معتبر و مرتبط نخواهید گذاشت و تنها کافی است دامنه هایی که هر روز فعالیت خود را پایان می دهند پیدا کرده و از بین آن ها موضوع های مختص با سایت خود را انتخاب کنید. در این روش با موارد بسیار زیادی برای لینک سازی خارجی رو به رو خواهید شد. 

ساده شدن فرایند نظارت و چانه زنی 

سایت های معتبر و رده بالا برای آن که لینک شما را در بخش های مختلف سایت خود نمایش بدهند، اغلب دارای فرایند های سخت و پیچیده ای هستند از همین رو شناسایی این سایت ها و تعامل با مدیران سایت و همچنین نظارت بر کیفیت محتوا و وجود لینک در سایت مقابل، زمان زیادی از شما می برد. با استفاده از این روش دیگر نیازی به چانه زنی و صرف وقت زیاد برای نظارت بر لینک ها نخواهید داشت.

گوگل از چه طریقی بک لینک PBN را شناسایی و جریمه می کند؟ 

۱) زمانی که تمامی دامنه ها به نام یک شخص باشند گوگل به سرعت این سایت ها را شناسایی می کند. برای جلوگیری از این مشکل می بایست دامنه ها به نام افراد مختلفی ثبت شوند و یا اطلاعات سایت ها از گوگل مخفی بماند. 
۲) سایت هایی که بر روی یک هاست یا سرور قرار داشته باشند گوگل به آسانی آن ها را شناسایی می کند. برای رفع این مشکل می توان از سرویس CDN استفاده کرد. این سرویس DNS سایت را تغییر می دهد و سبب مخفی شدن اطلاعات هاست اصلی می شود.
3) دامنه های خریداری شده ای که با محتوا و ماهیت جدید فعالیت کنند از جانب گوگل جریمه خواهند شد. بنابر این زمانی که قصد خرید دامنه های معتبر و آزاد را دارید می بایست از ساختار و محتوای آن ها نیز اطلاعات داشته باشید. برای مثال یک سایت توریستی معتبر یافته آید که به دلایل گوناگونی قصد متوقف کردن فعالیت خود را دارد. زمانی که این دامنه را خریداری می کنید یک سایت جدید با ساختار آدرس دهی متفاوت و محتوای نو خواهید داشت.
4) زمانی که اطلاعات تماس و برندینک سایت تغییر کند یا مشابه به قبلی باشد. برای رفع این مشکل می بایست اطلاعات به صورت کاملا تحقیق و مشخص در سایت آورده شود. 
5) زمانی که محتوای سایت به روز رسانی نشود سبب پایین آمدن رتبه سایت می شود. برای حفظ کردن اعتبار سایت خود می بایست محتوای سایت خود را همیشه به روز نگه دارید. 
6) زمانی که دامنه های شما لینک جدیدی دریافت نکنند و یا زمانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت نداشته باشید، رتبه پایینی خواهید داشت. از همین رو می بایست در فضای مجازی فعالیت داشته و لینک سازی خارجی را جدی بگیرید.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...