تاثیر افزایش سرمایه شرکت سهامی بر مالیات چگونه است؟

تاثیر افزایش سرمایه بر مالیات و ناآگاهی از این امور بدون شک یکی از اصولی ترین مواردی است که صاحبان کسب و کار را از این اقدام سودمند باز می دارد.

  1. چهارشنبه ۱۸ آبان ۱ ساعت ۱۰:۵۵ (۱ سال،۵ ماه قبل)

همانطور که می دانیم افزایش سرمایه شرکت سهامی در وهله اول به سبب تامین نیاز های مالی و بهبود وضعیت شغلی صورت می گیرد. در صورتی که افزایش سرمایه در موعد درست و در چارچوب مشخص عملی شود، می تواند در اخذ تسهیلات و مزایای متعددی کارآمد واقع گردد.

افزایش سرمایه شرکت سهامی به چهار صورت عملی است که بر حسب وضعیت موجود، متقاضی اقدام به آن می نماید.

من جمله انواع افزایش سرمایه، نقدی، مطالبات حال شده، حق تقدم و تجدید ارزیابی اموال و دارایی است که هر یک ضوابط مختص به خود در انجام و پرداختی های قانونی دارد.

لازم به ذکر است مالیات حق تمبر افزایش سرمایه جزو مالیات بر دارایی اشخاص می باشد و از قواعد قانون مالیات های مستقیم تبعیت می نماید. مالیات حق تمبر به قرار نیم در هزار می باشد که در ادامه مطلب بیشتر به قوانین و آئین نامه های آن می پردازیم.

قوانین مالیات افزایش سرمایه شرکت سهامی

پس از افزایش سرمایه متقاضی باید مالیات افزایش سرمایه که از آن به عنوان حق التمبر یاد می شود را الزاماً پرداخت نماید. تخلف از قواعد و ضوابط اجرایی پرداخت هرگونه مالیات، باتوجه به ماده 51 قانون مالیات های مستقیم، شخص را ملزم به پرداخت دو برابر مبلغ مربوطه به عنوان جریمه می نماید. در صورتی که پیش تر متقاضی کاهش سرمایه داده است و برای یکبار حق التمبر آن میزان از افزایش سرمایه را پرداخت کرده است، نیازی به پرداخت مجدد ندارد.

من جمله تمامی شرکت های تجاری به جز تعاونی مشمول مالیات نیم در هزار هستند و میزان حق التمبر باید در موعد مقرر پرداخت گردد. حق تمبر سهم الشرکه یا سهام شرکت باید پس از 60 روز از پس از ثبت افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری پرداخت شود.

چگونه از پرداخت مالیات افزایش سرمایه معاف شویم؟

برای برخی از انواع شرکت ها در زمینه پرداخت مالیات و همچنین مالیات افزایش سرمایه، معافیت هایی در نظر گرفته شده است. لذا توجه داشته باشید معاف بودن از مالیات به این معنا نیست که متقاضی ملزم به تسلیم اظهارنامه های مالی و سالیانه نمی باشد. شرکت تعاونی از پرداخت مالیات نیم در هزار معاف خواهد بود اما باید موارد مربوطه را سالیانه ارائه دهد. همچنین شرکت های دانش بنیان نیز مشمول معافیت های مالیاتی می شوند البته مشروط بر آن که در گستره فناوری و یا دسته های مربوطه فعالیت کنند.

از دیگر شرکت هایی که شمول معافیت های مالیاتی هستند، اشخاص حقوقی ثبت شده در مناطق آزاد می باشد. حساب های مالی سالیانه، حساب های سود و زیان و ترازنامه ها باید در موعد مقرر به حوزه مربوطه تسلیم گردد تا همچنان مشمول این معافیت ها باشید.

افزایش سرمایه به طور کلی دارای 4 روش اصلی می باشد که بر حسب مورد یکی انتخاب می شود. انجام افزایش سرمایه از طریق مطالبات حال شده و آورده نقدی در مواقعی موجبات معافیت از پرداخت مالیات حق التمبر را برای شرکت های بورسی و فرا بورسی نیز فراهم می آورد.


نحوه محاسبه مالیات افزایش سرمایه شرکت سهامی

همانطور که ذکر شد مالیات افزایش سرمایه از قرار نیم در هزار می باشد و نحوه محاسبه آن با توجه به ماده 48 قانون مالیات های مستقیم حساب می شود. ابتدای مراتب برای بدست آوردن نرخ مربوطه باید عدد نیم را بر هزار تقسیم نمایید. عبارت بدست آمده یعنی 0.0005 را باید در سرمایه شرکت ضرب کنید تا در نهایت نرخ پرداختی مالیات بدست آید.

بر فرض مثال سرمایه شرکتی بعد از افزایش سرمایه به مبلغ 1000.000.000 ریال شده است میزان سرمایه در عدد مذکور در بالا ضرب می شود و عبارت بدست آمده برابر با 500.000 ریال می باشد.

چگونه در سریع ترین زمان افزایش سرمایه شرکت سهامی را ثبت کنیم؟

بی شک امور ثبتی مانند خدمات حقوقی، نیاز به آگاهی از قوانین و همچنین مطلع بودن از آخرین تغییرات آن ها دارد. به همین جهت نمی توان آن را به مانند امور اداری به کارمندان واگذار کرد. در اینجا سریع ترین راه ها برای انجام فرایند افزایش سرمایه شرکت سهامی را شرح می دهیم.

همکاری با موسسات ثبتی، موسسات حقوقی و دفاتر وکالت می تواند به پروسه ثبت افزایش سرمایه سرعت ببخشد. زیرا این موسسات با توجه به سوابق و تخصص خود تجربه کافی در این امور دارند و همچنین به آخرین تغییرات قانون در این حوزه مسلط می باشند.

روش دیگر همکاری با افراد فعال در این حوزه که به صورت مستقل یا شخصی کار می کنند، می باشد. این افراد اکثرا از طریق واسطه با شرکت ها آشنا شده و با آنها همکاری می کنند. از آنجا که این افراد موسسه یا دفتر وکالت ثبت شده ای ندارند، هزینه انجام خدمات آنها بسیار پایین تر می باشد. در عین حال همین موضوع می تواند چالش هایی را برای هر شرکت در زمینه عقد قرارداد و ایجاد اعتماد داشته باشد.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...