علائم بیماری اوریون + ضرورت آزمایش Mumps

اوریون (Mumps) یک بیماری سیستمیک حاد است که با تب بالا و ضعف زیاد مشخص می‌شود.

  1. یکشنبه ۲۹ خرداد ۱ ساعت ۱۴:۵۶ (۱ سال،۱۰ ماه قبل)

جالب است که بدانید! ۱ مورد از هر ۶ مورد موارد مبتلا به اوریون هیچ علامت قابل توجهی ندارند و تشخیص این بیماری از طریق آزمایش  Mumpsصورت می‌گیرد. نتیجه مثبت در آزمایش mumps نشان می‌دهد که بیمار آنتی بادی ضد ویروس اوریون را در بدنش دارد. اگر قصد دارید تا در ارتباط با بیماری اوریون بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید.

آزمایش Mumps چیست؟

برای پاسخ به پرسش آزمایش "Mumps چیست؟" می‌توان گفت این آزمایش به دنبال آنتی بادی‌های (پروتئین‌های ایمنی اختصاصی تولید شده علیه ویروس و باکتری‌ها) ضد ویروس سه بیماری: سرخک، اوریون و سرخجه است. آزمایش خون Mumps می‌تواند مشخص کند که آیا شما در برابر این سه بیماری مصونیت دارید یا خیر. هر سه بیماری کاملا مسری هستند. اگر تا به حال به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اید و یا قبلا علیه آنها واکسن زده‌اید، سیستم ایمنی بدن شما آنتی بادی‌هایی را برای مبارزه با این نوع ویروس‌ها تولید کرده است. مهم است که اگر قصد باردار شدن دارید، حتما با انجام آزمایش خون mumps در جریان قرار بگیرید که آیا آنتی بادی‌های ضد این سه بیماری را در بدن‌تان دارید یا خیر. لازم است که بدانید، اگر یک زن در سه ماه اول بارداری خود به سرخجه یا اوریون مبتلا شود، ریسک ابتلا جنین به نقص مادرزادی بسیار بالا است.

ویروس mumps

آشنایی با بیماری‌های مرتبط با آزمایش Mumps و علائم آن‌ها

سرخک و اوریون عفونت‌هایی هستند که توسط ویروس‌های مشابه ایجاد می‌شوند. هر دو این بیماری بسیار مسری هستند، یعنی به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند. سرخک و اوریون بیشتر کودکان را مبتلا می‌کند. این بیماری‌ها می‌توانند باعث شوند که احساس سرماخوردگی شدید یا آنفولانزا داشته باشید. همراه با این علائم، بثورات (جوش) گاها عفونی و قرمز نیز دیده می‌شود. این بثورات معمولا از صورت شروع شده و در مدت زمان کمی در تمام بدن پخش می‌شود.

ویروس Mumps نیز به طور مشابه می‌تواند باعث شود که احساس ابتلا به آنفولانزا داشته باشید. این بیماری سبب تورم دردناک غدد بزاقی در اطراف غدد پاروتید در ناحیه گونه و فک می‌شود. اکثر افراد مبتلا به عفونت سرخک یا بیماری Mumps در حدود دو هفته یا کمتر بهبود پیدا می‌کنند. اما گاهی اوقات این عفونت‌ها می‌توانند عوارض جدی و طولانی مدت مانند: مننژیت (تورم مغز و نخاع) و آنسفالیت (نوعی عفونت در مغز) ایجاد کنند. آزمایش سرخک و اوریون می‌تواند به پزشک متخصص کمک کند تا متوجه شود آیا شما یا فرزندتان به یکی از این ویروس‎ها آلوده شده‌اید یا خیر.

علائم بیماری Mumps چیست؟

مهم‌ترین علامت ابتلا به بیماری Mumps که قبل از تمامی علائم اشاره‌ شده نمود پیدا می‌کند، تورم غدد بناگوش است. طوری که ناحیه زیر فک و بالای گردن فرد مبتلا، به طور مشهودی ورم می‌کند.

سایر علائم عمومی‌تر ابتلا به این بیماری شامل موارد زیر است:

  • سردرد
  • درد مفاصل
  • احساس ابتلا به بیماری انفولانزا
  • خشکی دهان
  • درد خفیف شکم
  • احساس خستگی
  • از دست دادن اشتها
  • تب

تشخیص اوریون

چه افرادی لازم است آزمایش Mumps بدهند؟

در ابتدا بهتر است بیان شود که برای پاسخ به سوال" IgG Mumps در آزمایش خون چیست؟" می‌توان گفت منظور همان فاکتور Mumps است. اگر قصد باردار شدن دارید یا اینکه باردار هستید لازم است برای جلوگیری از ابتلا جنین به بیمار‌ی‌های مادرزادی این آزمایش را انجام دهید. اگر کارمند یا جز کادر درمان مراکز درمانی هستید، انجام این آزمایش به دلیل اینکه ممکن است با کودکان و بزرگسالانی که مبتلا به سرخک، اوریون یا سرخجه هستند، در تماس باشید برای شما لازم است و اگر دانشجویی هستید که قصد دارید از خوابگاه استفاده کنید به این آزمایش نیاز داشته دارید؛ زیرا ثابت شده احتمال ابتلا دانشجویان خوابگاه به سرخک، اوریون و سرخجه به دلیل سطح بهداشت پایین خوابگاه‌ها و استفاده از سرویس‌های مشترک بسیار زیاد است.

و گروه آخری که لازم است حتما آزمایش Mumps را انجام دهند، افرادی هستند که علائم مشترک ابتلا به سرخک و اوریون شامل: احتقان، سرفه، تب و بثورات پوستی را در سراسر بدن‌شان نشان می‌دهند. برخی از افراد علائم واضحی ندارند، اما آنتی بادی‌های ضد بیماری سرخک در خون‌شان وجود دارد.

تفسیر آزمایش Mumps

نتایج آزمایش ممکن است بسته به سن، جنسیت، سابقه بیماری، روش مورد استفاده برای انجام آزمایش و موارد دیگر متفاوت باشد. بنابراین برای تفسیر دقیق آزمایش خود، از پزشک متخصص بخواهید که نتیجه آزمایش را برای شما تفسیر کند یا اینکه از خدمات تفسیر آنلاین استفاده کنید.

بدن شما دو نوع آنتی بادی علیه سرخجه می‌سازد. این آنتی بادی‌ها شامل: IgM و IgG هستند.

 در غالب موارد چنانچه آنتی بادی IgG در خون فرد وجود نداشته باشد یعنی در برگه نتیجه آزمایش منفی باشد، به این معنی است که فرد اخیراً به عفونت‌های حاصل از این نوع ویروس مبتلا نبوده و در مقابل اگر آنتی بادی IgG مثبت باشد، اما IgM منفی، به این معنی است که در گذشته به علت ابتلا به این بیماری‌ها یا واکسن، آنتی بادی‌های ضد بیماری اوریون و سرخجه ساخته شده. به هر حال وجود این آنتی بادی‌ها به این معنی است که شما در برابر ابتلا به این سه بیماری از سطح ایمنی کافی برخوردار هستید.

تفسیر آنتی بادی‌های مربوط به بیماری سرخک:

  • اگر آنتی بادی‌های IgM در بدنش شما وجود داشته باشد، ممکن است به این معنی باشد که شما در حال حاضر به عفونت فعال سرخک مبتلا هستید.
  • اگر آنتی بادی‌های IgG در خون وجود داشته باشد، احتمالا به این معنی است که شما نسبت به سرخک مصون هستید، زیرا قبلا به این عفونت مبتلا بوده‌اید یا به خاطر واکسن از سطح ایمنی مناسبی برخوردار هستید.

تفسیر آنتی بادی‌های مربوط به بیماری اوریون:

  • اگر آنتی بادی‌های IgM در بدن شما وجود داشته باشند، ممکن است به این معنی باشد که شما در حال حاضر به این بیماری مبتلا هستید.
  • اگر آنتی بادی‌های IgG در بدن شما وجود داشته باشد، احتمالا به این معنی است که شما نسبت به اوریون به خاطر مواجهه قبلی با بیماری یا ایمن سازی مصونیت دارید.

مراقبت‌های پیش از آزمایش Mumps

برای انجام آزمایش Mumps نیاز به هیچ مراقبت خاصی نیست. برخلاف بسیاری از آزمایش‌ها بررسی وجود انتی بادی‌ها از طریق انجام این آزمایش، نیاز به ناشتایی ندارد. پزشک شما احتمالا این آزمایش را همراه با سایر آزمایشات مرتبط با بررسی آنتی بادی‌ها تجویز می‌کند. بهتر است بعد از انجام آزمایش به مدت ۱۰ دقیقه به آرامی بنشینید و مواد غذایی شیرین مصرف کنید تا احساس سرگیجه و تهوع نداشته باشید. همچنین از انجام کارهایی که دقت بالا نیاز دارند(مانند رانندگی) بپرهیزید. انجام این آزمایش عوارضی ندارد اما اگر دچار کم خونی شدید هستید، با مصرف مکمل‌های حاوی آهن، خون از دست رفته خود را جبران کنید.

تست mumps

هومکا و انجام آزمایش Mumps در منزل

همانطور که اشاره شد، بیماری اوریون و سرخجه با علائم شدید مخصوصا برای زنان باردار همراه است. لازم است زمان‌هایی که شیوع این بیماری در شهر شما افزایش پیدا می‌کند، در صورت داشتن علائم بالا سریعا برای انجام آزمایش Mumps به آزمایشگاه مراجعه بفرمایید. همچنین اگر جز کادر درمان، کادر آموزش و یا دانشجو هستید و یا اینکه قصد بارداری دارید، با انجام آزمایش خون Mumps نسبت به سطح ایمنی بدن خود حتما اطلاع پیدا کنید.

البته در شرایط پاندمی کرونا توصیه نمی‌کنیم که به مراکز درمانی مراجعه کنید. زیرا این مراکز جز آلوده‌ترین مکان‌ها از نظر شیوع بیماری‌های عفونی و ویروسی هستند.

پیشنهاد ما این است که برای پایش وضعیت سلامتی خود و انجام غربالگری در محیط ایمن از خدمات آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید. شرکت هومکا با بهره گیری از بهترین متخصصان، امکان انجام انواع آزمایش در منزل رشت، تهران، کرج، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز و اهواز را زیر نظر بیمه پایه و تکمیلی فراهم کرده است. شما می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس گرفته یا با مراجعه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir، درخواست آزمایش در منزل خود را ثبت نمایید.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...