چرا حمله‌های سایبری زیاد شده‌اند؟

  1. یکشنبه ۲۱ آذر ۰ ساعت ۱۳:۰۴ (۲ سال،۳ ماه قبل)

از کرم‌های رایانه‌ای و خطرات امنیتی آن‌ها چه می‌دانید؟

خبر حمله‌های سایبری مختلف به شرکت‌های تجاری یا سازمان‌های دولتی مدام به گوشمان می‌رسد. جای تعجب نیست، زیرا قدمت این حمله‌ها به اندازه‌ی خود اینترنت زیاد است.

کرم‌های رایانه‌ای ، از نظر عملکرد دقیقا مشابه انگل ‌های واقعی هستند، زیرا می‌توانند خود را به تعداد زیاد درون محیط میزبان تکثیر کنند. با این حال، این انگل‌ها به سیستم‌هایی که از آن تغذیه می‌کنند، صدمه‌ی چندانی نمی‌زنند. هکرها این کرم‌ها را از طریق نرم‌افزارها یا سیستم عامل‌های آسیب‌پذیر، به رایانه شما منتقل می‌کنند.

به گزارش وب‌سایت 55 آنلاین :

خبر حمله‌های سایبری مختلف به شرکت‌های تجاری یا سازمان‌های دولتی مدام به گوشمان می‌رسد. جای تعجب نیست، زیرا قدمت این حمله‌ها به اندازه‌ی خود اینترنت زیاد است. کرم‌های موریس، از نخستین کرم‌های رایانه‌ای بودند که در سال 1988 ایجاد شدند. از همان زمان، این انگل‌ های کوچک، آلوده کردن محیط رایانه‌ها و شبکه‌های سراسر جهان را آغاز نمودند. اما سوال اینجاست که کرم‌های رایانه‌ای واقعا چه هستند و چرا باید حواسمان به آن‌ها جمع باشد؟

کرم‌های رایانه‌ای، از نظر عملکرد دقیقا مشابه انگل‌ های واقعی هستند، زیرا می‌توانند خود را به تعداد زیاد درون محیط میزبان تکثیر کنند. با این حال، این انگل‌ها به سیستم‌هایی که از آن تغذیه می‌کنند، صدمه‌ی چندانی نمی‌زنند. هکرها این کرم‌ها را از طریق نرم‌افزارها یا سیستم عامل‌های آسیب‌پذیر، به رایانه شما منتقل می‌کنند. این کرم‌ها معمولا به عنوان فایل ضمیمه در ایمیل یا از طریق پیام‌رسان‌ها ارسال می‌شوند. این فایل‌ها معمولا حاوی نرم‌افزارهای مستقل یا فایل‌هایی هستند که برای ایجاد صدمه نیازی به اتصال به هیچ برنامه‌ی دیگری ندارند.

هدف کرم‌های کامپیوتری این است که خود را تکثیر نموده و نسخه‌های تکثیر شده را در رایانه‌های دیگر پخش کنند. این کار بدون هیچ نوع دخالت انسانی صورت می‌گیرد.

کرم‌ها معمولا حاوی «پی‌لود یا payload » هستند. پی‌لودها کدهای مخربی هستند که باعث افزایش آسیب‌پذیری رایانه در برابر حملات سایبری دیگر می‌شوند. عمر کرم‌های رایانه‌ای فاقد پی‌لود غالباً کوتاه است. زیرا همین که کرم در یک رایانه نفوذ پیدا می‌کند، نشان دهنده‌ی ضعف آن سیستم در وهله‌ی اول است. انتقال پی‌لود، راه میان‌بر دیگری برای نفوذ به سیستم و شبکه‌ی فرد قربانی است.

کرم‌ها تا چه اندازه مخرب هستند؟

در صورت آلوده شدن سیستم با کرم‌های رایانه‌ای چه اتفاقی برای آن می‌افتد؟

در پاسخ به سوالات فوق باید بگوییم که کرم‌ها، توانایی تخریب فایل‌ها و به طور کلی رایانه را ندارند. اما این کرم‌ها با مکیدن منابع و پهنای باند اینترنت ، سرعت رایانه را کند می‌کنند. اما این‌که کرم‌های رایانه‌ای به طور مستقیم مخرب نیستند، دلیل نمی‌شود که نتوانند از روش‌های دیگر به سیستم آسیب وارد نمایند. این مهاجمان کوچک، می‌توانند فایل‌های شما را تغییر داده یا آن‌ها را حذف کنند، اطلاعات شما را سرقت نموده و بد افزارهای بک‌‌دور (در پشتی یا backdoor) را در سیستم شما نصب نمایند.

در صورتی که کرم‌های رایانه‌ای حاوی پی‌لود باشند، می‌توانند نرم‌افزارهای مخرب دیگری را به رایانه وارد نموده و از این طریق به هکر اجازه دهند که رایانه و سیستم را تحت کنترل خود قرار دهد.

نحوه‌ی جلوگیری از ورود کرم‌های رایانه‌ای

خبر خوب این است که به روز رسانی‌های مکرر نرم‌افزارها و سیستم عامل، باعث تضعیف عملکرد کرم‌ها می‌شود. با این حال، همواره باید امنیت و به روز رسانی سیستم رایانه مد نظر قرار بگیرد. در ادامه، نکاتی برای جلوگیری از ورود کرم‌ها به شبکه و سیستم ارائه شده است.

  • از نصب فایروال شخصی بر روی رایانه‌ی خود غافل نشوید. بدون فایروال، سیستم رایانه کاملا در معرض حملات اینترنتی قرار دارد. اتصال به شبکه‌های Wi-Fi عمومی، احتمال این آسیب‌ها را افزایش می‌دهد.
  • برای باز کردن فایل‌های ضمیمه شده به ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی، احتیاط به خرج دهید. فقط فایل‌هایی را باز کنید که فرستنده‌ی آن‌ها را می‌شناسید و به او اطمینان دارید. هکرها، در ساختن این نوع فایل‌های مخرب خبره هستند.
  • برنامه‌های ضد بدافزار شناخته شده‌ای مانند Kaspersky یا Malwarebytes را بر روی رایانه‌ی خود نصب کنید یا از Windows Defender استفاده کنید.
  • هنگام دانلود فایل‌های اینترنتی، Autorun سیستم را خاموش کنید.
  • پس از ارائه هر patch جدید، سیستم عامل خود را به روز رسانی کنید تا رایانه‌ی شما همواره در برابر کرم‌ها و سایر عوامل مخرب احتمالی، مصون بماند.
  • سیستم عامل و آنتی‌ویروس خود را همواره به روز رسانی کنید.
  • اگر هنوز از ویندوز XP استفاده می‌کنید، دیگر وقت آن رسیده که با آن خداحافظی کنید.

اگرچه کرم‌های رایانه‌ای ترسناک‌ترین و خطرناک‌ترین بدافزار مورد استفاده‌ی هکرها نیستند، اما نمی‌توان نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بود. در صورتی که بهترین راهکارها را برای امنیت رایانه و شبکه‌ی خود اتخاذ کنید، این کرم‌ها قادر نخواهند بود که به سیستم رایانه‌ی شما وارد شوند. همواره نسبت به هشدارها راجع به عوامل مخرب رایانه‌ای آگاه باشید و جهت حفظ امنیت، سیستم عامل خود را همیشه به روز رسانی کنید.

برای اطلاعات تکمیلی و خواندن مقالات بیشتر به وب‌سایت 55 آنلاین مراجعه کنید.



رپرتاژ آگهی برای سفارش رپرتاژ آگهی خودتان با ما تماس بگیرید. ایمیل: ads@nodud.com تلفن: 02188984760 - 02188984761 - 02188984762 بیشتر بدانید...